PROMOTIETEKST

 

Hardlopen, fietsen en onderweg genieten van het Flevolandse polderlandschap met regionale hapjes en drankjes. Dat kan komende zaterdag 1 juni 2024 (Startlocatie Boerderij Smit, Rivierduinweg 13 Swifterbant, starttijd 9.30 uur) bij de Kiekendief Duo- / Team Marathon. Het is een gecombineerd loop- en fietsevenement waarbij niet de tijd maar genieten en gezelligheid voorop staan.

Na de start vlakbij Swifterbant voert de route over circa 42 kilometer langs akkers, dijken, bossen, de bebouwde kom van Dronten en terug door het polderlandschap richting finish. Onderweg wachten verschillende Flevolandse lekkernijen. Aan de finish verfrist het regionale bier van Brouwerij Artemis en lonkt het vlees van een heuse Amerikaanse poldergrill.

Het gaat om een duo- / team marathon. Dat betekent dat teams van minimaal twee en maximaal vier personen in estafettevorm de circa 42 kilometer afleggen. Telkens is er één hardloper onderweg terwijl 1 of meerdere teamgenoten op de tweewieler meefietsen en kunnen uitrusten. Er kan vrij en onbeperkte worden gewisseld.

Start en finish zijn bij Boerderij Smit aan de Rivierduinweg 13 in Swifterbant. Verder staan er onderweg op zes locaties lekkernijen klaar. Er zijn stops bij rundveebedrijf Franken aan de Tarpanweg, restaurant Land’s End in Ketelhaven, Zorgboerderij Oersprong aan de Ketelweg, Boerderijwinkel Klaren aan de Boudewijnlaan, De Hofwinkel op de Warmonderhof aan de Wisentweg en Boerderij Wijtvliet aan de Biddingweg. Ook lunchroom De Meiden en Grill4fun verlenen hun medewerking.

De inschrijving voor de Kiekendief Duo- Team Marathon start op 1 februari op inschrijven.nl en de kosten bedragen twintig euro per persoon. Starttijd is half 10, zaterdag 1 juni 2024 Start en Finish: Boerderijwinkel Smit aan de Rivierduinweg 13; 8255PJ Swifterbant.

Minimale aantal deelnemers: 150
Maximale aantal deelnemers: 250
Tijdslimiet: 5 uur